KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Strokovna ekskurzija

 
4. 04. 2013
Vabilmo vas na strokovno ekskurzijo »Po romskih izobraževalnih inkubatorjih od Kerinovega grma do Hudej«, ki bo izvedena v petek 5. 4. 2013. 
 
Avtobus bo iz Murske Sobote krenil ob 6. uri. V Ljubljani ga pričakujemo približno ob 8.30 uri. Odhod proti Kerinovemu grmu je ob 9. uri.
 
Prvi postanek načrtujemo v Kerinovem grmu, kjer si bomo ogledali delo v RII – vrtec Kerinov grm (Krško), strokovne sodelavke pa bodo spregovorile o rezultatih pripravljalnega vrtca.
 
Naslednji postanek bo v Šmihelu, v Mestni občini Novo mesto. Tu nam bodo sodelavke Društva za razvijanje prostovoljnega dela predstavile delo in aktivnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja. V Šmihelu se bomo zadržali do 14.00 ure, ko se bomo odpravili proti  »romskemu« naselju Hudeje v Občini Trebnje.
 
Urejanje naselja Hudeje je šolski primer postavljanja romske narodne skupnosti v prostor, od urejanja javne infrastrukture do dviga socialnega in kulturnega kapitala.
 
Občina Trebnje in Romsko društvo Romano drom Trebnje vabita udeležence, da se ob 15.00 uri udeležimo  prireditve ob svetovnem dnevu Romov. Prireditev bo v naselju, na prostem.
Novice v letu 2013