KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Obisk ameriškega veleposlanika

 
19. 07. 2012

V sredo, 18. julija 2012  so romsko naselje Boriha v Rosalnicah obiskali ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli, ataše gospodarsko političnega sektorja Pete Lyon in gospodarska  svetovalka ameriškega veleposlaništva  Špela Falatov. Delegacijo so z vozovi in konji popeljali v naselje, kjer so si ogledali kako poteka  življenje v naselju. Člani delegacije so govorili s prebivalci, ogledali so si krajši kulturni program, predstavljena pa jim je bila tudi dejavnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini – Rosalnice. Veleposlanik in ataše sta otroke obdarila z značkami z ameriško -slovensko simboliko ter s knjigami. Otroci pa so jim podarili izdelke,  ki so jih izdelali na  delavnicah Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini – Rosalnice.

  

 

Novice v letu 2012