KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Aktivnosti CSD Trebnje

 
11. 10. 2011

Tudi na CSD Trebnje smo s 1. septembrom 2011 pričeli izvajati našo aktivnost Razvijanje ustvarjalnih oblik učne pomoči za romske učence v romskem naselju Hudeje. V prvem mesecu se je učne pomoči udeležilo že 12 romskih učencev. Imeli smo uvodno usposabljanje za prostovoljce, ki redno obiskujejo romsko naselje, se družijo z učenci in skupaj z njimi širijo svoje znanje. Za starše učencev iz romskega naselja pa smo pripravili delavnico, kjer smo si ogledali film Hudeje 2011, ki so ga posneli njihovi otroci v okviru filmske oz. video delavnice za romsko mladino, in fotografije z izletov na katerih so bili njihovi otroci v okviru romskega tabora v mesecu avgustu. Obiskala nas je tudi ga. Nena Dautanac s katero smo se pogovarjali o življenju na Hudejah.
»Učna pomoč« nam daje »moč« in širi znanje, zato se veselimo prvih šolskih ocen. 

Taja Borštnar, univ.dipl.soc.del

Novice v letu 2011