KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Filmska in fotografska delavnica v Hudejah

 
1. 08. 2011

V romskem naselju Hudeje se bosta med 1. in 5. avgustom 2011 sočasno odvijali fotografska in filmska oz. video delavnica za romsko mladino. Na delavnicah se bodo udeleženci spoznali z osnovami fotografije oz. filmanja. Konceptualni okvir delavnic se bo osredotočal na pomembnost izobraževanja, življenja otrok v njihovem domačem okolju ter na poklicne želje za prihodnost.
Izvajalec fotografske delavnice je Žiga Koritnik, izvajalca filmske/video delavnice pa Emina Djukić in Jaka Kramberger.
Delavnici organizira Inštitut za narodnostna vprašanja.

 

 

Novice v letu 2011