KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Otvoritev RII v Beli krajini - Rosalnice

 
20. 06. 2011

V soboto 18. 6. 2011 je bil v romskem naselju Rosalnice (Občina Metlika) svečano predan namenu prostor Romskega izobraževalnega inkubatorja. Prostor RII je prvi večnamenski prostor v romskem naselju v Beli krajini.
Prireditve so se udeležili številni visoki gostje: županja Občine Metlika gospa Renata Brunskole, županja občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič, zastopnica Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji gospodična Matea Jakin, ravnatelj Osnove šole Metlika gospod Jože Mozetič, predsednik Foruma romskih svetnikov gospod Darko Rudaš in številni romski svetniki.


 

Novice v letu 2011