KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Evalvacijska in ustvarjalna delavnica

 
16.8.2013 ob 0:00, Vanča vas-Borejci
V Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Vanča vas-Borejci bosta v petek, 16. avgusta 2013 potekali dve delavnici: 
Na prvi delavnici bomo skupaj z otroci naredili evalvacijo opravljenega dela pri projektu – nudenja učne pomoči in prostočasne aktivnosti; povzeli bomo otrokove izkušnje, pričakovanja in pridobljeno znanje, ki so ga pridobili v treh letih projekta. Otroci bodo povedali kaj jim je bilo najbolj všeč pri projektu, kaj jim je bilo najmanj všeč in bi morali spremeniti in kaj so se v teh treh letih novega naučili. Vsak otrok bo napisal še članek o delavnicah ali učni pomoči, nekatere izmed pa bomo izbrali in jih objavili v Projektnih novinah.
Na drugi, likovni delavnici bodo otroci izdelovali izdelek (napis), ki ga bodo lahko obesili na vrata svoje sobe. 
 
Izvajalec: Marcel Baranja