KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Okrasili bomo inkubator!

 
9. 07. 2013 ob 00:00, Vanča vas-Borejci

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju v Vanči vsi- Borejci bodo v torek, 9. julija 2013 otroci krasili stene inkubatorja. Otroci bodo uporabili svojo likovno kreativnost in s slednjo popestrili stene inkubatorja. Naredili bomo 'ogromno' gosenico iz kolaž papirja, ki pa bo v vsakem 'trebuščku' imela napisano po eno besedo (zmorem, poslušam, delam, pomagam ipd.), narisali bodo par risbic z vodenimi barvami in voščenkami na temo poletje, barvali predložene motive in jih zalepili na vidna mesta itd.

 Izvajalec: Marcel Baranja