KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Na novo pot z jeziki

 
27.4.2013 ob 10:00, Vanča vas-Borejci
V soboto, 27. aprila 2013 bo ob 10. uri v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju –  Vanča vas-Borejci organizirana delavnica »Na novo pot z jeziki«.

Delavnica bo potekala na temo jezikov. Pogovarjali se bomo o jezikih sveta, ukvarjali pa s temo, kako nam znanje jezikov lahko odpre nove svetove. Otroci bodo pred kamero povabili starejše Rome v naselju Vanča vas – Borejci in jih vprašali, katere jezike poznajo, kako in kdaj so se jih naučili, kaj zanje pomeni vedeti več jezikov. To delavnico bomo kombinirali z delavnico iz prejšnjega tedna ter posneli kratek video na temo UČENJE IN JEZIKI.

Izvajalec: Marcel Baranja.