KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Kako postati odličnjak?

 
13.4.2013 ob 10:00, Vanča vas-Borejci

V soboto, 13. april 2013, bo ob 10. uri v Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Vanča vas-Borejci potekala delavnica z naslovom  Kako postati odličnjak.
Delavnica bo na temo ‘strategije učenja’. Poskušali bomo odgovoriti na naslednja vprašanja: Kaj pri učenju delam prav in kaj narobe? Kako pravilno razmišljati? Katera strategija učenja je zame najboljša? Pogovarjali se bomo o tem, kako se otroci učijo, s kom se učijo in katere pripomočke uporabljajo, kako določene ‘probleme’ preprečiti ali pa trenutno strategijo prenesti stopničko višje.
Izvajalec: Marcel Baranja