KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Arhitekturna delavnica

 
6.4.2013 ob 10:00, Vanča vas-Borejci
V soboto, 6. aprila bo ob 10. uri v Romsko izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Vanča vas-Borejci, potekala arhitekturna delavnica.

Na delavnici bodo otroci podrobneje spoznali arhitekturne znamenitosti evropskih držav, delno tudi znamenitosti na preostalih kontinentih. Za uvod je predvideno listanje debelih ‘arhitekturnih’ knjig, revij in časopisov ter uporaba interneta za pridobitev osnovnega znanja. Sledili bodo rebusi, križanke, ‘testna’ vprašanja in dopolnjevalne naloge, da se otroci preverijo v svojem arhitekturno-umetniškem znanju. Končni izdelek bo plakat s čim več znamenitostmi Evrope; otroci bodo na plakat napisali državo, poimenovali bodo znamenitosti in vse dodatno popestrili s slikami.

Izvajalec: Marcel Baranja.