KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Izobraževalno-ustvarjalna delavnica

 
5.4.2013 ob 14:30, Maribor

V petek, 5. aprila 2013 bo ob 14:30 v  CAAP Maribor potekala izobraževalno-ustvarjalna delavnica.
Na delavnici bo predstavljena romska kultura, in sicer v takšni luči, kot je otroci še ne poznajo. Po kratkem dokumentarnem filmu bodo potekale raznorazne ustvarjalnice, v okviru katerih bodo člani RAK-a predstavili aktivnosti, s katerimi se ukvarjajo (delo na radiu in televiziji, ustvarjanje raznih izdelkov, pisanje člankov…). Delavnica bo zasnovana akcijsko, saj bodo na njej aktivno sodelovali tudi otroci iz mariborskih partnerskih šol.
Izvajalci: Jasmina Ahmetaj, Maša Krištofič in Miha Moškon.