KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Izdelava doprsnega kipa

 
1.3.2013 ob 0:00, Maribor

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje bo v petek 1. marca 2013 na OŠ France Prešeren v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica gline: izdelava doprsnega kipa.
Z učenci se bomo spoznavali likovno tehniko modeliranje iz gline. Predstavili bomo likovni motiv: doprsni kip. Delo bo potekalo v parih. Pripravili bomo delovno površino, pripomočke za delo z glino (zobotrebce, lesene debelejše palice, modelirke itd.). Doprsni kip (glavo z vratom) bomo izdelali z oblikovanjem enega samega kosa gline. S pripomočki bomo naredili oči, nos, usta, ušesa in lase. Ko bo izdelek končan, ga bomo pustili nekaj dni da se posuši.

Izvajalka: Maša Krištofič