KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2019

Literarna delavnica

 
20.5.2011 ob 0:00, Kamenci

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju (Kamenci) bo v petek, 20. maja 2011 potekala literarna delavnica, na kateri bodo brali dve slikanici: ˝Bajko in Paskualina: zgodba o dveh prijateljih˝ in ˝Punčkin nos˝ v romskem in slovenskem jeziku.
Branju bo sledila obnova pravljic in pogovor o podobnih situacijah v življenju otroka. Po pogovoru pa izvajanje raznih aktivnosti, povezanih z vsebino pravljice (pantomima, izdelovanje igračk, igranje vlog...). Na koncu bodo naredili izbor najpomembnejših pojmov, ki se pojavljajo v slikanicah, ki jih bodo tudi likovno upodobili.

Najboljše ilustracije otrok bodo vključene v trijezične slikovne slovarčke, ki bodo služili za lažje razumevanje slikanic.

Delavnico bodo vodili: Samanta Baranja, Mladenka Šarkezi, Megi Kovač, Sandi Horvat, Marcel Baranja.