KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Pustna delavnica

 
12.2.2013 ob 0:00, Smrekec
V Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje bo 12. februarja 2013 potekala pustna delavnica, na kateri bodo otroci izdelovali pustne maske.

Na pustni torek, 12. februarja 2013, smo vsi skupaj postali maškare. Da pa je bilo še bolj zabavno in veselo, smo na pustno rajanje povabili tudi starše otrok. Veliko se nas je nabralo! Najprej smo poslušali pravljico o Pustu in zakletem gradu. Potem pa so sledile delavnice. Otroci so skupaj s svojimi starši izdelovali pustne maske. Poskrbeli pa smo tudi za lačnega pusta hrusta – zamesili in ocvrli smo flancate in naredili sadno kupo. Medtem, ko so izvajalke skupaj s starši pripravile mizo, so otroci pred bivalnikom odplesali pustne plese ter se igrali s padalom. Potem pa je le prišel čas za zasluženo sladkanje s flancati in sadno kupo.