KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Spoznavamo naš planet in vesolje

 
14.1.2013 ob 0:00, Smrekec (Grosuplje)

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju bomo med 14. in 25. januarjem 2013 spoznavali naš planet in vesolje. Ponovili bomo kontinente in države sveta, ki smo jih spoznavali v lanskem letu. Spoznali bomo, zakaj imamo različne letne čase, zakaj je pozimi dan krajši in poleti daljši, zakaj je na severnem in južnem polu celi dan noč oz. celo noč dan. Spoznavali bomo vlogo sonca. Kako torej vpliva sonce na naše življenje? Kakšno funkcijo pa ima Luna? Zatem bomo pozornost namenili celotnemu našemu osončju, ki ga sestavljajo različni planeti. Spoznali bomo zvezde, komete, asteroide in se veliko pogovarjali o vesolju in različnih galaksijah.