KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Spoznavamo praznik: božič

 
21.12.2012 ob 0:00, Maribor

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Prekmurju, bo v petek, 14. decembra 2012 na Osnovni šoli France Prešeren v Mariboru, organizirana izobraževalno-ustvarjalna delavnica o božiču. Glede na to, da je v Mariboru veliko Romov ki zaradi svoje vere ne praznuje božiča, bo delavnica otrokom ponudila vpogled v ta krščanski praznik. Pogovarjali se bomo o božiču: kakšen praznik je to, kdo ga praznuje in zakaj. Na delavnici bodo otroci izdelovali božične voščilnice iz različnih materialov, iz blaga bodo šivali in oblikovali božične škornje in božične nogavice.

Izvajalki: Jasmina Ahmetaj in Maša Krištofič