KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2019

Delavnica na prostem

 
6.5.2011 ob 0:00, Vanča vas

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju (Vanča vas – Borejci) je v petek, 6. maja 2011 delavnica, zaradi lepega vremena potekala na prostem. Prvi del delavnice je bil posvečen likovni ustvarjalnosti. Otroci so na svojo željo na asfaltna tla s kredami  risali pomladne motive.  Drugi del delavnice pa je bil namenjen družabnim igram na prostem, kot je na primer ristanc. 
Delavnico so vodili: Mladenka Šarkezi, Sandi Horvat in Megi Kovač.