KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ustvarjalna delavnica v Vanči vasi - Borejci

 
1. 04. 2011 ob 00:00, Vanča vaa

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju (Vanča vas – Borejci) je v petek, 1. aprila 2011 potekala ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci brali zgodbo Ljubezen je biser, ki mora dozoreti. Zgodbici je sledil je pogovor o tem, kaj dela ljudi srečne. Otroci so pod vodstvom mentorjev izdelali plakat z ljubezenskimi zgodbicami, ki so jih napisati sami.  Izdelovali so tudi figurice iz plastelina na temo ljubezni.
Delavnico so vodili: Mladenka Šarkezi, Marcel Baranja, Sandi Horvat, Ramona Žunič, Doris Moršič in Megi Kovač.