KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne delavnice

 
27.7.2012 ob 0:00, Vanča vas–Borejci
 V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju - Vanča vas–Borejci, bo v petek, 27. 7. 2012 potekala poletna delavnica: 

Literarna delavnica: predelali bomo krajšo zgodbico ''Gospa, ki je živela v čevlju''. Otroci jo bodo prebrali, nato se bomo pogovorili o vsebini, na koncu pa bo vsak narisal to hiško iz čevlja, kot si jo sami predstavljajo.

 
Sledile bodo igre z baloni. Razdeljeni bodo v dve skupini in tekmovali v različnih igrah z baloni. Skakanje z balonom med nogami, tekanje v parih z balonom, ki ga držita med glavi ipd.

Izvajalec: Marcel Baranja