KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Poletna delavnica

 
24.7.2012 ob 0:00, Vanča vas–Borejci
V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju - Vanča vas–Borejci, bo v torek, 24. 7. 2012 potekala poletna delavnica: 
Delavnica z osnovami Zumbe. Otroci se bodo seznanili z osnovami trenutno popularna telovadba Zumbe. Gre za skupinsko vadbo, ki združuje latinsko ameriške in pop ritme z edinstvenimi kombinacijami koreografij, ki se jim zlahka sledi.
Po poskočnih minutah gibanja sledi ustvarjalna delavnica na temo ''Moji življenjski cilji'', kjer bi vsak otrok na A4 papir napisal svoje življenjske cilje, kdo jih pri tem spodbuja, kdo jim je do sedaj največ pomagal, kako vplivajo šola, vrstniki ipd. Povzetek vseh želj bi bil skupen plakat ''Moji življenjski cilji'' z dodatnimi ilustracijami.

Izvajalec: Marcel Baranja