KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletna delavnica

 
23.7.2012 ob 0:00, Vanča vas–Borejci
V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju - Vanča vas–Borejci, bo v ponedeljek, 23. 7. 2012 potekala poletna delavnica: 
''Ponovimo svoje znanje''. Otroci se razdelijo v dve skupini. Skupini se bosta med seboj merili v znanju. Vsaka skupina poskuša odgovoriti na čim več zastavljenih vprašanj. Skupina z največ pravilnimi odgovori, zmaga. 
 
Sledi zabavna igra ''Prepreči nasprotniku''. Otrok pri tej igri ne sme uporabljati rok, zgolj z besedami lahko opisuje predmet, ki ga morajo drugi otroci uganiti. Med tem mu nasprotniki na različne načine nagajajo.
 
Izvajalec: Marcel Baranja