KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Poletne delavnice: vile in škrati v Smrekcu

 
17.7.2012 ob 0:00, Smrekec
V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju se bodo v času počitnic izvajale različne delavnice in aktivnosti. Pripravili bomo gledališko predstavo Škrat Kuzma, obiskali bomo knjižnico, igrali se bomo s padalom, obiskali nas bodo policisti na konjih, pihali bomo velike milne mehurčke in se igrali vodne igre, itd.

Danes bomo:

Izdelovali kostume za gledališko predstavo "Škrat Kuzma".

Izdelovali škrate iz propena.

Igrali se bomo  s padalom.