KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne delavnice: vile in škrati v Smrekcu

 
16.7.2012 ob 0:00, Smrekec
V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju se bodo v času počitnic izvajale različne delavnice in aktivnosti. Pripravili bomo gledališko predstavo Škrat Kuzma, obiskali bomo knjižnico, igrali se bomo s padalom, obiskali nas bodo policisti na konjih, pihali bomo velike milne mehurčke in se igrali vodne igre, itd.

Obiskali bomo knjižnico. 

Skupaj bomo prebrali bomo pravljico Škrat Kuzma Svetlane Makarovič,  na podlagi katere bomo pripravili gledališko predstavo.