KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne igre v Kamencih

 
20.7.2012 ob 10:00, Kamenci
Poletne igre v romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju - Vanča vas - Borejci:

Igra: PREPOZNA MOJ GLAS
Prostovoljec stoji v kotu, s hrbtom obrnjen proti ostalim. Otrok iz skupine ga pokliče, mu nekaj pove, ga vpraša… Otrok, ki stoji v kotu ugiba, kdo ga je nagovoril. 

Igra: MENJAVA STOLOV
Stoli se postavijo v krog. Vsi udeleženci se usedejo na stole. Naloga skupine je, da se postavijo v krogu v zaporedje tako, kot so rojeni (brez letnic) od 1. januarja do 31. decembra. Pri tem ne smejo govoriti oziroma premikati stolov. O smeri in izhodišču gibanja se morajo dogovoriti brez besed.
 
Igra: PREMIKAJOČI PRT
Priprave: markiranje štartne in ciljne linije, kozarec napolniti z vodo in ga postaviti na sredo rjuhe (platna). Vrv, s katero bodo ovirali skupinoi.
Naloga skupine je, da prenese platno s kozarcem vode, od starta do cilja, ne da bi vodo polili.
 
Igra: PRAKRIK
Skupina skupaj vadi prakrik: vsi udeleženci, na znak, na vso moč vpijejo 5 sekund.