KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne igre

 
12. 07. 2012 ob 10:00, Vanča vas - Borejci
Poletne igrev romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju - Vanča vas - Borejci:

Igra: VRTENJE NA PALICI - ŠTAFETA
Razdelimo se v skupine, tečemo s startne točke do palice, položimo roko na palico, na roko naslonimo čelo in se 5-krat zavrtimo okrog palice. Nato tečemo nazaj proti ciljni/štartni črti.

Igra: ZVEZANI SKUPAJ
Udeleženci stojijo tesno drug ob drugem. Vodja skupino zveže karseda tesno skupaj. Naloga skupine je, da čim prej pride od točke A do točke B. 
 
Igra: VEDRO NA PODPLATIH
Udeleženci se uležejo na hrbet, kolikor je mogoče tesno skupaj. S stopali naredijo krog. Vodja na podplate čevljev namesti vedro z vodo. Čevlji vseh se morajo dotikati vedra.Vsak udeleženec si mora, kolikor je mogoče, hitro sezuti čevlje, ne da bi polili vodo iz vedra.