KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Športno druženje

 
31. 05. 2012 ob 00:00, Pušča


V okviru projekta “Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti” smo na nogometnem igrišču na Pušči, 31. maja 2012, ob svetovnem dnevu športa pripravili športno druženje vrtcev in osnovnih šol. Športnega druženja so se udeležili osnovnošolci I., II., in III. osnovne šole Murska Sobota in predšolski otroci iz enote Vrtca Murska Sobota: Urška, Miške, Krtek, Srnica in gostitelji srečanja, otroci enote Romano – Pušča.
Športnega druženja so se udeležili otroci, učenci, starši, stari starši, vzgojitelji in učitelji. Svetovni dan športa smo tako obeležili z raznovrstnimi gibalnimi igrami in skupnim plesom. Na nogometnem igrišču nas je plesalo, se igralo in gibalo okrog 400 udeležencev.
 

Otroci enote Romano, zaposleni in projektni tim se vsem udeležencem in vsakemu posebej zahvaljujemo za udeležbo in prijetno druženje. Ob enem vas pa vabimo, da se nam na športnem srečanju pridružite tudi naslednje leto - torej vidimo se v petek, 31. maja 2013.
 

Aljoša Rudaš, vzgojitelj – Vrtec Murska Sobota