KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Pečatni tisk - stolpnice

 
18.5.2012 ob 0:00, Maribor
Romski izobraževalni inkubator v Prekmurju organizira v OŠ Franceta Prešerna v Mariboru likovno delavnico pečatni tisk - stolpnice. 

 
Učencem bom na tablo odtisnila mokro gobo za brisanje table, dlan in pogovorili se bomo o tem kaj je nastalo (odtis), vsak izmed njih mi bo povedal, če je že kdaj naredil kakšen odtis (sledi v snegu, štampiljke, odtis ustnic) in tako bomo prišli do besede pečatniki, tehniko kjer s pečatniki delamo odtise pa imenujemo pečatni tisk. Pokazala bom različne materiale za izdelavo pečatnikov (krompir, korenček, jabolko) in primere že narejenih pečatnikov. Pogovorili se bomo tudi o likovnem motivu stolpnice. Učenci bodo pričeli z ustvarjanjem. Iz dveh polovic krompirja bodo z nožem iz jedilnega pribora izrezali poljuben lik, ga s čopičem in poljubno tempera barvo prebarvali in odtisnili na A3 list, to bodo ponovili večkrat, tako da bo na končnem izdelku viden cilj, ki smo si ga zastavili, likovni motiv stolpnice. Delo v paru.

Izvajalka: Maša Krištofič