KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Lutkovna predstava

 
23.5.2012 ob 0:00, Kerinov grm
V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Krškem – Kerinov grm  bo v sredo, 23. maja 2012 za otroke organiziran ogled lutkovne predstave in delavnica: izdelava lutk.
Izvajalec: Lutkovno gledališče Tri    

Vzgojiteljica Marinka Slemenšek nas je povabila na lutkovno predstavo, ki je bila v sredo, 23. 5. 2012 namenjena zaključku letnega obogatitvenega programa knjižne vzgoje v vrtcu Leskovec, v vseh oddelkih vrtca. Program Palček pripovedovalček je potekal v sodelovanju z Valvazorjevo knjižnico Krško, ki nam je tudi podarila dve lutkovni predstavi za zaključek.
Ob prihodu v enoto vrtca smo si ogledali igrišče in notranjost vrtca, nato pa smo se uredili in posedli v igralnici. Predstava je bila zelo zanimiva in razumljiva tudi za naše otroke. Temeljila je na barvah, štetju in petju, prav tako pa je bila tudi sama vsebina predstavljena na enostaven in razumljiv način. Otroci so uživali in bili tudi sami vključeni vanjo. Dva otroka sta bila povabljena na oder, ostali pa so prispevali svoj del s petjem. Naučili smo se pesmico Vilinček in vilinčica, ki je zelo hitro šla v uho.
Po končani predstavi smo si ogledali še Osnovno šolo Leskovec pri Krškem, obiskali centralno šolsko kuhinjo, kjer nam pripravljajo zajtrk, Jožico Repše (ena od vodij našega programa in pomočnica ravnatelja za šolo) in Katarino Ivačič (poslovno sekretarko), kjer so nam pripravili pogostitev.
Z nasmeškom na obrazu smo se poslovili in polni lepih doživetij z avtobusom odpeljali nazaj v vrtec Kerinov grm.
vzgojiteljica Teja Mešiček