KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Izlet

 
18.5.2012 ob 9:00, Kerinov grm
V petek, 18. 5. 2012, smo se otroci vrtca Kerinov grm skupaj z otroci enote vrtca Mali princ odpeljali z avtobusom na strokovno ekskurzijo v organizaciji vzgojiteljice Petre Urek.
Najprej smo obiskali mini živalski vrt, ki se nahaja v okolici Šentjerneja. Tam nas je pričakal lastnik živalskega vrta, gospod Aleš, ki nas je z zanimivim vodenjem popeljal do vseh živali. Videli smo jih nekaj, ki jih že poznamo in se nahajajo tudi v našem romskem naselju Kerinov grm. To so koze, prašiči, race, goske... in še veliko zanimivih, nepoznanih, kot so ježevci, dihurji, nosati medvedi, rakuni, različne ptice, sovo, kenguruja in še mnogo več. Enega izmed njih, dihurja, smo lahko tudi pobožali.
Ob koncu ogleda smo pojedli malico in se z avtobusom odpeljali naprej v Kostanjevico, na kmetijo konjev. Tam smo si ob vodenju lastnice kmetije Maje ogledali hlev, božali konje in jih tudi jezdili. Med otroki, ki so jezdili so se opogumili tudi trije otroci naše skupine. Brez strahu so se usedli na konja in ponosno jezdili. Pred odhodom v vrtec smo se lepo zahvali Maji in seveda tudi Petri za vabilo na izlet poleg njihovih otrok. Z njimi smo sodelovali in se družili že tretjič, zato ni bilo nobenih težav pri druženju, saj so se otroci že poznali in počutili sprejete. Prepričana sem, da nam bo skupno druženje še dolgo ostalo v lepem spominu.

V nadaljnje načrtujemo tudi sodelovanje s skupino Sončnice iz enote Vila, postopoma pa si želimo sodelovanje z vsemi skupinami. Zelo veliko je pozitivnih stvari, ki bi jih lahko izpostavila glede sodelovanja, pri čemer mi je najpomembnejše: spoznavanje drugih otrok, vrstnikov, vzgojiteljic in druženje z njimi (kontakt z otroki, odraslimi zunaj naselja). To je pomembno iz vidika socializacije otrok, saj se bodo nekateri že letos septembra vključili v integracijo v redne oddelke vrtca k omenjenima vzgojiteljicama, drugi pa leto/a kasneje.
 

vzgojiteljica Teja Mešiček