KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Romi v Sloveniji

 
11.4.2012 ob 0:00, Maribor
V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Prekmurju bo v sredo, 11. aprila 2012, na OŠ Janka Padežnika potekala delavnica »Romi v Sloveniji«.
Na delavnici se bomo z učenci pogovarjali o raznolikosti in navadah ter kulturi Romov po svetu. Pogovarjali se bomo o raznolikosti navad Romov v Sloveniji (Prekmurje, Dolenjska in Maribor z okolico). Spregovorili bomo o razlikah v romskem jeziku, razlikah v veri ter o različnih navadah, kot so na primer prazniki. V skupinah bomo izdelovali plakate na temo mednarodnega praznika Romov (8. april).
Namen delavnice je spoznavanje razlik med samimi Romi, ki živijo v Sloveniji in posledično spoznati, da živijo Romi po širnem svetu. Otroke želimo ozavestiti o njihovem izvoru ter poreklu.

 
Izvajalec: Štefan Horvat