KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Teden ustvarjanja medkulturne mavrice

 
18.4.2012 ob 0:00, Murska Sobota
V okviru projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih kjer živijo predstavniki romske skupnost« strokovni sodelavci znotraj projektne skupine izvajajo številne aktivnosti, ki kakovostno nadgrajujejo delo v vrtcu. Ustvarjalni tabor je ena izmed aktivnosti v sklopu omenjenega projekta. Tabor, ki je namenjen predšolskim otrokom Vrtca Murska Sobota, otrokom, ki niso vključeni v vrtec in osnovnošolcem, se bo odvijal v enoti Romano na Pušči, že drugo leto zapored.

 
Izvajalec: Aljoša Rudaš
Program

3. dan: 18. april 20112, ob 9. uri
Pravljična ura v Študijski in pokrajinskii knjižnici Murska Sobota: otroci spoznavajo knjižnico, pravljično potovanje s pravljičarko Vesno.