KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Svetovni dan Zemlje

 
18.4.2012 ob 0:00, Maribor
V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Prekmurju bo na OŠ Janka Padežnika v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica na temo: svetovni dan Zemlje. Kot je znano, da je 22. aprila svetovni dan Zemlje in ta dan v letu je namenjen dvigu zavesti o varovanju okolja.
Na delavnici se  bomo pogovorili o temi in o namenu samega praznika. Izdelali bomo plakat na katerega bomo narisali Zemljo in zemljevid Slovenije. Na zemljevid bomo nalepili fotografije naravnih znamenitosti, kot npr. mlin na Muri, Mariborsko Pohorje, Kamniško - Savinjske Alpe, Postojnska jama, Jadransko morje, itd. Na plakatu bomo napisali tekste o ekološkem ozaveščanju in ohranjanju naravnih biserov Slovenije. Učenci bodo uporabili svoje ideje in mnenja o okoljevarstvu v Sloveniji in po svetu.
 
Izvajalec ustvarjalne delavnice: Štefan Horvat