KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Delavnici v RII

 
22. 04. 2011 ob 00:00, Vanča vas

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje v romskem naselju Vanča vas – Borejci sta na ta dan potekli dve delavnici: ustvarjanje raznih motivov (planet Zemlja, rastline, živali,…) ob svetovnem dnevu Zemlje, ter velikonočna delavnica, kjer so otroci z vodenimi barvicami barvali bela jajca iz stiropora ter jih po želji tudi okrasili. Zaradi toplega pomladnega vremena sta delavnici potekali kar na prostem, pred samim izobraževalnim inkubatorjem.