KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Priprave na velikonočne praznike

 
2.4.2012 ob 0:00, Grosuplje
V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju bo v ponedeljek, 2. aprila potekala ustvarjalna delavnica na kateri se bomo pripravljali na velikonočne praznike in bomo v ta namen izdelovali okrasna jajca (pirhe). S šoloobveznimi otroki bomo ustvarjali jajca iz barvastih niti, s katerimi bomo oblepili vodne balončke, ki jih bomo nato počili. Z najmlajšimi pa bomo na karton v obliki jajca s krompirjastimi štampiljkami potiskali vzorčke.