KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ogled lutkovne predstave

 
27.2.2012 ob 17:00, Murska Sobota
Vrtec Murska Sobota je 27. februarja 2012  v okviru projekta, »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti«,organiziral ogled lutkovne predstave z naslovom »Imej se rad«, v izvedbi Gledališča Koper in Slovenskega stalnega gledališča Trst.

Aljoša Rudaš je na spletnih straneh vrtca opisal izkušnjo: "Na predstavo v gledališko dvorano PARK smo se odpeljali z avtobusom, ki je večini otrok predstavljal prvo izkušnjo, tako kot lutkovna predstava. Otroci so predstavo vedoželjno spremljali in se vključevali, čeprav so se prvič srečali s tovrstno umetnostjo. Obiskovalci smo začutili kulturni utrip mesta, doživeli lutkovno predstavo in gledališko dvorano celostno; od nakupa vstopnic, oddaje garderobe, iskanja vrst in sedežev, primernega vedenja in sodelovanja z igralci in ostalimi udeleženci predstave, do podoživljanja predstave v preddverju dvorane."