KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Delavnica: Izzivam diskriminacijo

 
16. 04. 2012 ob 00:00, Murska Sobota

Ekonomska šola Murska Sobota

Delavnica Tine Friedreich in Doris Moršič: Izzivam diskriminacijo


Dijaki bodo s pomočjo dela v skupinah definirali razlike med stališči, stereotipi, predsodki in diskriminacijo. Na praktičnih primerih bodo poskušali prepoznati omenjene pojave in navesti okolja in situacije, kjer se najpogosteje pojavljajo. Prav tako bo vsaka skupina skušala najti kakšno od rešitev oz. ukrep, ki lahko pomaga pri zmanjševanju pojavnosti le-teh. Ob koncu bosta mentorici dijake spodbudili, da povedo tudi kakšno od osebnih izkušenj pozitivne ali negativne diskriminacije. 

Aktivnost poteka v okviru Festivala romske kulture - Romano Čhon 2012 .