KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Razstava Franca Cenerja: Pomladna priložnost

 
6. 04. 2012 ob 00:00, Lendava

Četrtek, 5. april – petek, 13. april

Kulturni dom Lendava
Razstava risb Franca Cenerja: Pomladna priložnost

Franc Cener je učenec 9. razreda OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Že zgodaj je ugotovil, da mu risanje predstavlja idealen način za izražanje svojih čustev. Ogromno prostega časa preživi ob listu papirja, s svinčnikom ali koščkom oglja v roki in ustvarja. Večkrat tedensko obiskuje Romski izobraževalni inkubator Prekmurje – Kamenci in se trudi kar najbolje pripraviti na svojo prvo razstavo slik, na katero je že zdaj neizmerno ponosen: “Vesel sem, da je nekdo opazil moje veselje do risanja. Ne morem verjeti, da bom imel svojo razstavo. Upam, da bodo moje slike obiskovalcem Festivala Romano Čhon všeč.”

Aktivnost poteka v okviru Festivala romske kulture - Romano Čhon 2012 .