KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Izdelovanje voščilnic za materinski dan

 
26.3.2012 ob 0:00, Dijaški dom Murska Sobota
Ustvarjalna delavnica bo potekala v prostorih Dijaškega doma na temo: kaj mi pomeni moja mama. Otroci bodo najprej poslušali kratko zgodbo, ki pripoveduje o revni materi, ki ji umre otrok in ji nihče ne prisluhne, ker je Rominja, avtorice Mladenke Šarkezi.
Nato bodo izdelali voščilnice za svoje mamice, ki jim jih bodo poklonili za materinski dan.

Izvajalka: Mladenka Šarkezi