KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Iz ZD Krško je otroke obiskala Romana

 
16.2.2012 ob 0:00, Kerinov grm
V četrtek, 16. 2. 2012 nas je iz Zdravstvenega doma Krško obiskala Romana, s katero smo ponovila, kako se pravilno umivajo roke. V uvodnem delu smo ob gledanju slik preko projektorja poslušali pravljico Juri Muri v Afriki. Otroci so bili  z različnimi vprašanji spodbujeni k razmišljanju in aktivnemu sodelovanju. Nato smo plesali ob glasbi Jurija Murija. Ponovili smo, kako se pravilno umiva roke, in si jih v umivalnici tudi umili. Za zaključek prijetnega druženja je vsak otrok narisal odlomek iz pravljice, ki se mu je najbolj utrnil v spomin. S pozdravom in nasmeškom na obrazu smo se poslovili in dogovorili za naslednji obisk.