KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Kuharska delavnica v vrtcu Kerinov grm

 
10.2.2012 ob 0:00, Kerinov grm

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Krško – vrtec Kerinov grm je v petek, 10. februarja 2012, potekala kuharska delavnica s starši. Na delavnici smo skupaj pripravili kosilo. Danes je bila na jedilniku pečena hrenovk, pire krompir in špinača. Kuharske delavnice se je udeležilo 7 mamic in eden očka. Pomagali so pripraviti kosilo, med tem časom pa so se otroci igrali po kotičkih in risali posamezne sestavine kosila. Po prijetnem dopoldnevu smo pojedli slastne dobrote in se poslovili. 

Kolektiv vrtca Kerinov grm