KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Tiskovna koferenca Ministrstva za šolstvo in šport

 
5.4.2011 ob 11:30, Ljubljana

 

V tiskovnem središču Ministrstva za šolstvo in šport, je ob 11.30 potekala novinarska konferenca, na kateri sta minister dr. Igor Lukšič in dr. Miran Komac predstavila stanje na področju romske tematike v Sloveniji in aktualne projekte iz področja izobraževanja in izboljšanja kakovosti življenja romske skupnosti.

Gradivo z novinarske konference.

O novinarski konferenci na spletnih straneh Ministrstva za šolstvo in šport.