KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Otvoritev festivala Romano Čhon

 
1. 04. 2011 ob 00:00, Maribor

V petek 1. aprila 2011 bo ob 18. uri v prostorih Naskovega dvorca na Vetrinjski 30 v Mariboru otvoritev III. Festivala romske kulture Romano Čhon.

Slavnostni govorniki bodo: minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, direktor Urada RS za narodnosti, mag. Stane Baluh in predsednica Združenja ustvarjalnih ljudi na področju kulture, Mira Muršič.

Otvoritve festivala se bo udeležila tudi Barbara Kejžar, koordinatorka projekta Dvig socialnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti.

Letošnje odprtje bo potekalo v znamenju filmskega ustvarjanja Romov. Premierno bo predstavljen kratki dokumentarni film avtorice Cécile Horreau Na svoji poti, ki je nastal pod okriljem Luksuz produkcije. Po projekciji filma sledi pogovor z avtorico in producentom filma ter predsednico Društva zaveznikov mehkega pristanka Dženi Rostohar.