KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2020

Ustvarjalna delavnica: izdelava lovilca sanj

 
20.1.2012 ob 0:00, Vanča vas-Borejci
Romski izobraževalni inkubator v Prekmurju Vanča vas-Borejci 
Delovni material: leseni ali plastični obročki, barvne vrvice in večje perlice in kroglice različnih barv.
Po legendi severno-ameriških Indijancev naj bi lovilci sanj ujeli dobre sanje in jih spustili navzdol po perescih do osebe, ki spi pod njimi, slabe sanje pa naj bi ušle skozi mrežico. Med izdelovanjem lovilca sanj, bo pogovor tekel o indijanskih legendah.
Delavnico pripravila in izvedla: Megi Kovač