KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ustvarjalna delavnica: Božič

 
24. 11. 2011 ob 00:00, Kamenci
Romski izobraževalni inkubator Prekmurje - Kamenci
Ustvarjalna delavnica: Božič
Konec novembra bodo potekale prve božično-novoletne delavnice, na katerih bodo otroci izdelovali božično-novoletne voščilnice in ostale izdelke, ki jih bodo poslali raznim institucijam ter romskim otrokom v druga romska naselja. Material za izvedbo delavnic: beli papir, šeleshamer, škarje, barvice, flomastri, lepilo, bleščice, kolaž papir, vodene barvice, tempera barve,...