KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Organizacija in vodenje obšolskih programov

 
24. 10. 2011 ob 11:00, Ljubljana
Za izvajalce učne pomoči v okviru projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v okoljih kjer živijo predstavniki romske skupnosti«, bomo v ponedeljek, 24. oktobra 2011, na Inštitutu za narodnostna vprašanja (Erjavčeva 26, Ljubljana) organizirali delavnico z naslovom »ORGANIZACIJA IN VODENJE OBŠOLSKIH PROGRAMOV«.
Delavnico bo vodil g. Ljatif Demir iz Makedonije, ki ima dolgoletne izkušnje na področju organizacije in vodenja različnih programov za Rome v Republiki Makedoniji. Na delavnici bo z vami delil svoje bogato vedenje in znanje o tem, kaj se v praksi kaže kot pomembno za uspešno organizacijo in izvajanje obšolskih dejavnosti za romske otroke in mladino in na kakšen način lahko to prispeva k njihovemu boljšemu vključevanju v šolski sistem.
Delavnica bo potekala v hrvaškem in slovenskem jeziku.
Pričetek delavnice bo ob 11. uri, trajala pa naj bi predvidoma dve uri.