KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Delavnice za srednješolce

 
18. 04. 2011 ob 00:00, EŠ MS
Ekonomska šola Murska Sobota, Noršinska ulica 13
 

USTVARJANJE SOCIALNEGA KAPITALA

Delavnice za srednješolce pod mentorstvom Doris Moršič in Tine Friedreich: »Teden ustvarjanja socialnega kapitala« bodo potekale od ponedeljka 18. do petka, 22. aprila.

Ekonomska šola Murska Sobota sodeluje kot projektni partner v projektu, ki nosi naslov »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti«. Meseca aprila bo v okviru projekta, lokalni partner za pomursko regijo, Romski akademski klub, izvedel številne aktivnosti v okviru spremljevalnega programa III. festivala romske kulture Romano Čhon / Romski Mesec. Ena izmed prioritetnih nalog RAK-a je izboljšanje položaja vzgoje in izobraževanja romskih otrok v RS. V okviru projekta se zavzemajo za čim večjo vključenost Romov v osnovnošolsko in srednješolsko izobraževanje. To dokazujejo s številnimi delavnicami, predavanji in ustvarjalnim taborom: Teden ustvarjanja medkulturne mavrice.