KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Mednarodna konferenca

 
21. 10. 2011 ob 00:00, Ljubljana
Inštitut za narodnostna vprašanja
v okviru ESS projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti«
organizira mednarodno konferenco
Formalno in neformalno izobraževanje Romov:
različni modeli in izkušnje,
 
 ki bo 21. oktobra 2011
v Centru Evropa (Dalmatinova 4) v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri.
 
Namen mednarodne konference je predstaviti nekatere dosedanje rezultate projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti« in omogočiti izmenjavo izkušenj na področju družbenega vključevanja Romov s strokovnjaki iz Slovenije in iz drugih držav. Razprave tujih strokovnjakov, ki bodo predstavljene na konferenci, vključujejo analizo sedanjih razmer v različnih državah, prikaz prevladujočih modelov vključevanja Romov in možne alternativne rešitve. Pričakovani rezultati so med drugim primerjalni pregled glavnih vsebinskih izzivov, vzpostavitev sodelovanja med strokovnjaki in predstavniki romske skupnosti ter spoznavanje konkretnih primerov na področju izobraževanja Romov v Sloveniji in v drugih evropskih državah. 
 
Vabimo Vas, da se udeležite mednarodne konference in prispevate k razpravi.
 
Prosimo Vas, da svojo pripravljenost za udeležbo sporočite najkasneje do 17. oktobra 2011 koordinatorki projekta Barbari Kejžar (barbara.kejzar@inv.si) .
 

Program konference