KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Delavnica orientalskega plesa s Ksenijo Visket

 
16. 04. 2011 ob 11:00, RII

Romski izobraževalni inkubator Prekmurje

Delavnica orientalskega plesa s Ksenijo Visket bo temeljila na folklornih egipčanskih plesih, poudarek bo na baladi plesu v okviru III Festivala romske kulture Romano Čhon.

Baladi delavnica
: kratka zgodovina orientalskega plesa, kostumografija ter učenje baladi plesa. Baladi je najnovejši stil orientalskega plesa, ki se je pojavil v Kairu v zgodnjem 20. stoletju. Je zlitje egipčanske folklorne tradicije in zahodnih glasbenih instrumentov (harmonika, saksofon …), med folkloro in klasiko; pleše ga ponavadi ena sama ženska, ki improvizira v svojem odzivu na glasbo, ki je igrana posebej zanjo in njej.