KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ekskurzija v Minimundus

 
24. 09. 2011 ob 00:00,
V soboto, 24.9.2011 bomo v sklopu ESS projekta »Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti« otroke, ki so v preteklem šolskem letu redno obiskovali aktivnost »Učna pomoč« peljali na poučno ekskurzijo, v Minimundus. Omenjeni park se nahaja v Celovcu v sosednji Avstriji. Izleta se bo udeležilo 43 romskih otrok iz petih različnih romskih naselij, spremljalo pa jih bo 12 izvajalcev, članov Romskega akademskega kluba.
Na sami poti v Celovec bomo za otroke pripravili zanimive opise pokrajin skozi katere bomo potovali (Slovenija – Avstrija). V samem parku Minimundus si bomo ogledali makete svetovno znanih zgradb in različnih krajev. Tam nas bo pričakal tudi vodič, ki nas bo skozi park popeljal v slovenskem jeziku. Ogledali si bomo tudi Vrbsko jezero, ki se nahaja v neposredni bližini parka.