KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ekskurzija v Prekmurje

 
10. 09. 2011 ob 00:00, Bela krajina - Prekmurje
Za otroke, ki se udeležujejo aktivnosti v okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini bo v soboto, 10. septembra 2011 organizirana  ekskurzija v Prekmurje oz. Vančo vas-Borejce. Ekskurzije se bo udeležilo 12 otrok iz Bele krajine, ki jih bo spremljalo 5 spremljevalcev. V Vanči vasi-Borejci se bodo srečali z otroci, ki obiskujejo RII Prekmurje in tamkajšnjimi izvajalci učne pomoči. V prostorih inkubatorja si bodo izmenjali izkušnje in se pogovarjali tudi o pomenu izobraževanja. Otroci, ki obiskujejo Nogometno šolo (RII Prekmurje) bodo prikazali demonstracijo treninga, temu pa bo sledila prijateljska nogometna tekma med otroci iz Prekmurje in otroci iz Bele krajine.  
Ekskurzijo organizira Inštitut za narodnostna vprašanja.